Thursday, 26 April 2018

Pakej Percutian 4H3M Ke Sydney dan Melbourne Australia


Hari Pertama- Singapore - Sydney
Berkumpul di Changi International Airport untuk ke Sydney Australia

Hari Kedua - Sydney City Tour
Tiba di Sydney International Airport. Meneruskan acara iaitu City Tour Sydney. Melawat tempat tempat yang sering di kunjungi pelancong sekiranya mereka datang ke Sydney seperti Sydney Opera House, Harbour Bridge, Darling Harbour, the Rocks KingCross,China Town,Mrs Macquarie's Chair dan banyak lagi. Sudah tentunya anda akan terpegun dengan keindahan yang terdapat di Sydney. 

Perjalanan diteruskan dengan melawat Sydney Fish Market, yang mana ia merupakan pasar makanan laut kedua terbesar didunia selain yang berada di Jepun. Anda boleh mencuba pelbagai hidangan makanan laut dengan kos pembiayaan sendiri untuk merasai keenakan dan kesegaran makanan laut tempatan.

Anda pernah mendengar mengenai Captain Cook? Perjalanan diteruskan untuk menaiki Captain Cook Cruise untuk menjelajahi keindahan persekitaran Sydney Harbour. Selepas itu, anda akan dibawa melawat kedai cenderahati Paddy's, untuk membeli ole ole Sydney. 

Setelah selesai makan malam dan penat seharian berjalan, kita akan terus mendaftar masuk hotel untuk berehat. Acara bebas

Hari Ketiga - Blue Mountain - Leura Village
Selepas sarapan pagi, kami akan bawa anda ke Scenic World dengan berbekalkan unlimited Discovery Pass dengan pengalaman yang luar biasa sambil menaiki Scenic Skyway, Scenic Cableway dan Scenic Walkway sambil menikmati pemandangan Blue Mountain. Blue Mountain menerima jolokan itu kerana kawasan pergunungan tersebut sentiasa diliputi dengan warna biru dan warna biru tersebut dihaslilkan dari gas Terpenoid yang dilepaskan oleh pokok Ekaliptus yang banyak tumbuh dikawasan pergunungan tersebut. 

Hari Keempat - Sydney - Melbourne