Thursday, 26 April 2018

Pakej Percutian ke Singapore Musim Cuti Sekolah 2018


Kami memang sentiasa mengadakan promosi secara berkala terutama sekali pada cuti sekolah. Sekurang kurangnya anda family anda boleh merancang perjalanan percutian anda lebih awal. Kalau dah planning awal, so ada la masa simpan duit untuk beli itu ini masa jalan jalan nanti. 

Cuti sekolah Pertama adalah dari June 8, 2018 hingga June 24, 2018Pakej 1 : Pakej Percutian Sehari Ke Singapore - Night Safari Singapore

Bertolak daripada Johor Baharu kira kira jam 12 tengahari. Kalau belum lunch, kami bawa anda menikmati hidangan Bangsa Johor di Selera Johor. Antara menu yang ada di situ adalah seperti Murtabak, Nasi Ayam, Nasi Ambeng, Kacang Pool, Mee Rebus Stulang, Laksa Johor dan macam macam lagi la.. Confirm kenyang dan puas hati makan di sini.Lepas perut kenyang, terus je ke Singapore. Actually Night Safari, Singapore Zoo dan River Safari ni satu tempat je. Kalau dari Woodlands tu, lebih kurang 10 minit perjalanan  Kalau jalan tak jamm, dalam jam 2 petang dah boleh sampai di Singapore Zoo. Tapi kita tak terus ke sana, sebab Night Safari bukak dalam jam 1915 malam. So kita jalan jalan dan ambil gambar dulu di Merlion Park. Berlatarbelakangkan Marina Bay Sand, Floating Arena, Felix Bridge, Explanade Singapore dan Eye Of Singapore. Lepas tu, kita jalan ke Garden By The Bay dan Arab Street. Ok, bagi yang muslim, boleh la solat di Masjid Sultan sambil jalan jalan di kawasan Arab Street. Anara tempat yang anda boleh lawati adalah Malay Heritage disamping menikmati keindahan bangunan silam dan membeli belah barangan cenderahati di sekitar Arab Street. Dan... baru la kita menuju ke Night Safari. Saya tak nak cerita lebih lebih tentang night safari nie. Nanti tak suspend. Kalau rajin, boleh cari dalam entry posting saya pasal Night Safari. Yang lainnya, kita tunggu nanti. Kalau anda larat, kami pickup anda semula pada jam 12 malam. Tapi biasanya dalam jam 10 malam macam tu kami dah dapat call dari anda untuk pickup semula dan balik ke JB.

Harga Seorang
Dewasa RM300
Kanak kanak RM250

Harga termasuk
Pengangkutan sepanjang lawatan, driver, autopass, ERP, toll
Tiket masuk ke Singapore Zoo (dengan tram), Tiket masuk ke Night Safari

Harga tidak termasuk
Makan, tempat tinggal, perbelajaan peribadi

Minimum to go
6 orang**

Add On (Option)
Penginapan di homestay RM280 per homestay
(Max 10 pax dalam satu homestay, tanpa sarapan pagi, Sesuai untuk keluarga 3 hingga 10 orang ..nak duduk berdua pun ok.. )

Penginapan di hotel RM130 per bilik
(Twin share, tanpa sarapan pagi, sesuai untuk 1 hingga 2 orang satu bilik, kalau ramai ramai pun nak duduk hotel pun boleh.. tak ada masalah..)

* Bagi yang memilih hari Jumaat untuk bercuti, Pondok Santapan tidak di buka pada hari tersebut dan kami akan bawa anda ke tempat makan lain yang bersesuaian..

** Harga yang tertera adalah sesuai untuk 6 orang, sekiranya kumpulan anda kurang atau lebih dari 6 orang, anda boleh mendapatkan harga yang lain dari kami, yang lebih sesuai dengan group anda.